18
maj

Otvorene prijave na konkurs #OpremiPrimeni!

U okviru nacionalnog programa #PokreniNauku, kompanija Filip Moris i Centar za razvoj liderstva pokreću novi konkurs za unapređenje postojećih uslova rada u naučnim ustanovama u Srbiji i to u oblasti biomedicinskih i prirodnih nauka. Konkurs #OpremiPrimeni traje od 16. maja do 9. septembra 2018. godine, a na njega mogu da se prijave visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove u oblasti biomedicinskih i prirodnih nauka, kao i posebne organizacione jedinice unutar ovih ustanova.

„Naša kompanija poslednjih desetak godina jako puno ulaže u nauku i naučna istraživanja, kako u okviru svog poslovanja, tako i kroz partnerske projekte, jer smo duboko uvereni da je razvoj nauke i njena praktična primena jedini put ka održivom ekonomskom i društvenom razvoju. Kroz saradnju sa naučnom zajednicom u Srbiji u poslednje dve godine trajanja programa „Pokreni se za nauku“, uvideli smo koliko je neophodno pružiti i institucionalnu podršku sa ciljem podizanja kapaciteta naučnih ustanova u našoj zemlji, kako bi mladi ljudi i pioniri u nekim naučnim oblastima imali bolje uslove, ali i jak motiv i podršku da nastave da ostvaruju zapažene naučne rezultate“, izjavila je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Filip Moris.

Ukupan budžet u okviru konkursa #OpremiPrimeni iznosi 2,5 miliona dinara. „Grantovi vrednosti od 500.000 do 1.250.000 dinara po ustanovi biće dodeljeni za unapređenje infrastrukturnih uslova i nabavku opreme za naučno-istraživački rad. Za relevantnost naučnih istraživanja nesumnjivo su od ogromnog značaja opšti uslovi rada, a naš cilj je da podržimo značajan potencijal koji u Srbiji postoji za naučna istraživanja“, navela je Preradović.

Beograd, 17. maj 2018. godine

Share
0 comment