#PokreniNauku 2020 – Važno obaveštenje!

Usled situacije prouzrokovane pandemijom Covid-19 doneli smo odluku o izmeni uslova za prijavu na konkurs „Pokreni se za nauku“ 2020.

Linija 1:

Imajući u vidu otežane uslove za rad u naučnim ustanovama, kao i prioritet da se zbog toga fokus stavi na naučna istraživanja odlučili smo da uslove konkursa za neformalne naučne timove iz jedne ustanove prilagodimo novonastaloj situaciji tako da se timovi prijavljuju samo svojim naučnim istraživanjem, ali bez obaveze prijavljivanja prateće promotivne kampanje. Takođe, želimo da omogućimo učešće široj ciljnoj grupi naučnika i u skladu sa tim uslov za vođu i članove tima je da su doktorirali u prethodnih 10 godina (nakon 1. januara 2011. godine)

Linija 2:

Zbog potencijalnog rizika za organizaciju i sprovođenje kampanje u vidu panel diskusija, konferencija i drugih vidova okupljanja, kao i aktivnosti koje podrazumevaju direktnu komunikaciju sa ciljnim grupama, kampanja mora da bude prilagođena preporukama u skladu sa epidemiološkom situacijom, kao i da se zasniva i realizuje na on-line kanalima komunikacije. Kao i u liniji 1, cilj nam je uključivanje većeg broja naučnika i članova udruženja sa iskustvom u realizaciji kampanja i u skladu sa tim uslov za koordinatora tima je da je student doktorskih studija ili da je doktorirao u prethodnih 10 godina (nakon 1. januara 2011. godine).

Opredeljena sredstva u iznosu od 6 miliona dinara biće raspoređena na 10 grantova po 600.000 dinara.

Rok za prijavu na konkurs je produžen do 16. oktobra 2020. godine

NAPOMENA: detaljno pogledati tekst konkursa i prateću dokumentaciju zbog uvedenih izmena!


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *